Melkkan [digitale tekening]

Digitale tekening van een ouderwetse melkkan.

Dit was mijn eerste digitale tekening nadat ik mijn pen tablet gekocht had, in 2008. Ik wilde het laten uitzien als een tekening met houtskool.

Nou, om eerlijk te zijn, het was mijn eerste -gelukte- digitale tekening. Het duurde wel een tijdje voordat ik het met het pen tablet voor elkaar kreeg om überhaupt iets te tekenen. De coördinatie van hand en ogen is toch wel anders dan met potlood of houtskool op papier. Bovendien probeerde ik heel lang de verschillende instellingen van Photoshop voor de penseel voordat ik er een had, die het meest “aanvoelde” als houtskool.

Maar ik ben nog steeds trots op deze tekening want ik vind dat hij wel goed op een tekening met houtskool lijkt, en de sterke contrasten tussen licht en schaduw zijn wel mooi.

Melkkan
2008, digitale tekening

Related posts