Portret van een vrouw [acrylverf]

In het foto dat ik als basis voor dit portret heb gebruikt, viel me vooral de mooie en intense contrast van de lichte en heel donkere delen op.

Sterke contrasten maken een plaatje vaak bijzonder interessant, en hierbij vormt het gezicht van de vrouw een interessante overgang van de pikzwarte achtergrond naar de openstaande deur in lichte blauw-grijstinten.

De huidskleur was een heel leuke uitdaging want over het hele gezicht gezien is de kleur best complex. Laagje om laagje heb ik het schilderij opgebouwd met een verscheidenheid aan kleuren: Er kwamen naast zwart en meerdere bruin- ook verschillende blauw-, rood-, geel- en paars tinten kijken, met grijs en wit in de lichte delen.

Mijn doel was vooral om de positieve houding van deze mooie vrouw vast te leggen, en de openheid van haar blik goed op het doek te brengen.

Portret van een vrouw
2017, Acrylverf op doek
24 x 30 cm

Related posts